SPIRE

Voss Gymnas, 2020

Inspirasjon til tittelen og verket SPIRE kommer fra en tekstil fra Voss Folkemuseum. Det er et handaplagg som er brodert med sort korssting på hvitt lin i et mønster heter Spire. I følge beskrivelsen er Spire opprinnelsen til det tradisjonelle motivet åttebladsrosa. Jeg har tatt utgangspunkt i spiremotivet for å utarbeide dett sandblåste mønstret til verket SPIRE. Aleminiumsrammer utformet som folder /sprekker er hengt utenpå veggen og dekket med samme materialet som den øvrige vegg. Glasset er på den ene siden av trekanten og motivet er sandblåst på glasset. Bak glasset er det lyslengder i hele glassets høyde. Lyset er programmert via en arduino, en mikroprosessor. All teknologi og programmering er utført av min sønn. Elektriker, glassmester, murer og metallarbeider er alle håndverkere som er bosatt på Voss. Det var trygt og viktig å finne så gode håndverkere lokalt. Mye av det som skulle gjøres lå langt over min kompetanse. Jeg lærte på forhånd å sandblåse glass. Det har jeg utført sammen med glassmesteren, spennende og inspirerende. Verket var ferdig montert og åpnet i februar 2020, rett før Covid 19 isolerte oss i uker og måneder. Derfor er bildene tatt i snøvær. Vi skal tilbake å justere lysprogrammeringa for å skape større variasjon og vi skal ta nye bilder.

SPIRE består av tre deler:

• Del 1: En sprekk i høyre del av veggen, nesten helt øverst

• Del 2: Tre folder midt på langveggen i høyderetning

• Del: 3: En flik blir løfta så vidt ut fra veggen til venstre for inngangsdøra