JESSHEIM VIDEREGÅENDE SKOLE, 2018

Installasjonen består av to objekt: 1) Det ubeskrevne blad og 2) Blue for Brazil . Begge objekt har fiberoptikk i renning og bjørkefinér i innslag. Det er også enkelte innslag med rustfri ståltråd.
1) cirka størrelse i cm: bredde 150 x høyde 350
2) cirka størrelse i cm: bredde 150 x høyde 450

Materialer: Fiberoptikk, bjørkefinérstaver, Alu-rør, rustfriståltråd, lysgivere, Arduino.

Selve fremstillinga av kunstverket er veving på en tradisjonell vev og jeg vever selv. Materialene er kontrastfylte med fiberoptikken som renning, som innslag bruker jeg tre og litt ståltråd. Materialsammenstillinga fungerer både med mye og lite lys i fibrene. Kunstverket er en kommentar på vår samtid hvor vi opplever en stor interesse for håndverk og tradisjon og samtidig har en meget avansert teknologi omkring oss i vår digitale hverdag. Fibrene er lyssatt med LED lysgivere, disse avgir liten varme og er i dag den lyskilden som er i de fleste offentlige nybygg. Jeg har valgt å bruke Arduino som er en meget liten mikroprosessor for programmering som styrer lysgiverne, både lysintensitet og fargespillet i lyset.

Medarbeidere:
Mathias Hauan Arbo: programmerer og tekniker
Enok Karlsen: snekker Sofie Fribo: assistent ved veving
Kiyoshi Yamamoto: Kunstner, airbrush på bjørkefiner til Blue for Brazil