Horizon og Effluxus

Nordnorsk kunstmuseum, Tromsø 2012/2013

Horizon (2012) fremstår som en sølvkledd horisont med bølger av pulserende lys. I motsetning til tidligere arbeider der tråder er løst buntet sammen, illustrerer dette arbeidet en tettvevd teknikk som således refererer til en gammel tradisjon. På grunn av teknologiske fremskritt er fiberoptiske kabler nå fleksible nok til å bli vevd på vevstolen, noe som frembringer skimrende og glitrende veggtepper. Til dette arbeidet eksperimenterte Hauan Johnsen med ulike vevteknikker og fant den optimale renning og innslag for spredning av lys. Spenningen i veven er konstant langs hele lengden av det 12,5 meter lange båndet som er installert i øyehøyde en kort avstand fra veggen. Kunstneren Maia Urstad har laget en lydkomposisjon som aktiviserer lysets intensitet.

fra tekst av Charis Gullickson