Effluxus og Horizon

I serien «01001» avdekker Hauan Johnsen og Urstad telekommunikasjonens skjulte verden. Lydkomposisjoner er en integrert del av arbeidet og bidrar med en teatralsk dimensjon. Fiber og lyd påvirker hverandre ettersom lyset aktiveres gjennom lydfrekvensene. Hauan Johnsen samarbeidet med kunstneren Maia Urstad på ​​flere prosjekter. I 2007 mottok de anerkjennelse for fremragende virksomhet på Biennalen i Kaunas, Litauen. I de senere årene har kunstnerduoen flyttet installasjonene ut i det offentlige rom, slik som verket 01001-100, vist utenfor Rådhuset i Bergen i 2008. Dette arbeidet er en del av kunstprosjektet Interval som presenterer fire kunstverk i ellers ordinære områder i Bergen. De valgte områdene oppfattes som oversette steder uten en gitt funksjon, som mellomliggende rom eller intervaller. Utenfor den tradisjonelle galleri-settingen avslører lyd og naturlig dagslys et uhemmet bakteppe eller setting. Et annet stykke fra denne serien, 01001-110 Effluxus er igjen et resultat av et tett samarbeid med Urstad. Lyden til den medfølgende komposisjonen inneholder klipp fra konkrete kilder − signaler fra fjernsyn, radio og telefon. Umerkelig støy ispedd klipp av kommunikasjon fra togstasjoner rundt om i verden, bidrag fra venner og kolleger på deres reiser, er grunnlaget for det ni-kanals lydsporet. Presentert på denne måten understreker lydsporet det daglige informasjonsbombardementet.  Fra tekst av Charis Gullickson