01001 101

Fiberoptisk lydinstallasjon i samarbeid med Maia Urstad

UTSTILLING: Lydgalleriet, Østre Skostredet 3, Bergen,  22. mai-5. juli, 2009

Syn for lyd, øre for bilde fra tekst av Øystein Hauge:

Installasjonen i Lydgalleriet var basert på fiberoptiske kabler strukket diagonalt fra vegg til vegg i et mørklagt rom. Lydsekvenser fikk kablene til å pulsere. To tilstander vekslet med å ta over, det syntetisk kunstige og rent lys. Det ene i det andre. Det ble en kunstopplevelse utenom det vanlige. Hinsides det visuelle. Dette var lyset fra noe som fungerte, intenst og fargesterkt, kombinert med lyden av noe som traff – eller var det omvendt? Følelsen var kroppslig. Bildene mentale.

Sight for sound, ear for image.  

The installation at Lydgalleriet consisted of fibre optic cables, stretched diagonally across a dark room. Sound sequences caused the cables to pulsate. Two alternating effects, artificial/synthetic and pure light dominated. One within the other. It created an unusual experience, far beyond the visual. This light came from something that worked, intensely colourful combined with the sound of slapping – or maybe it was the other way around? It created a physical response. The images were in the mind.